zondag 27 december 2009

Sunjata

Dinsdag hebben we eindelijk Sunjata in 't echt gezien in Het Paleis. We rijden er al een paar maanden mee op de achterbank. Maar nu dus in levenden lijve. Ge moet dat gezien hebben! Het naspel door mijn pagadders is enkel voor een beperkt publiek. Maar wedden dat uw koters Malinese jagers imiteren als je ze meeneemt naar dit prachtstuk? Doen!

maandag 21 december 2009

Pudding

Kuiltje graven. Afdakje maken. De boel ondergraven. Toen regende het wat extra korreltjes. En viel het dakje in.

Volgende level

Euh. Ik besef dat dit een mechanisme is dat me voortdurend onderuit haalt. Ik plan om bepaalde dingen te doen. Er is altijd wel een reden waarom het niet kan. Of noem het een excuus. En dan duvel ik op mezelf omdat ik niet gedaan heb wat ik moest doen. Ik probeer me nu op te trekken aan dingen die de voorbije maanden WEL gelukt zijn. En dat dat aandeel langzaam maar zeker groter zal worden. Maar het is lastig. Dat is duidelijk.

vrijdag 18 december 2009

Spijbelgedrag

We zaten om 8u30 eindelijk in de auto. De kinderen en ik. Ik stond er vanmorgen alleen voor. Manlief was blijven logeren bij een collega, want geraakte niet deftig thuis gisterenavond. Moest ook nog zwemzakken klaarmaken. Kerstfeestoutfit bijeenscharrelen voor iedereen. Brood halen. Intussen zie ik auto's stapvoets schuivelen door de straten. Boterhammen smeren. Botjes zoeken. Waar is die tweede handschoen. Ijs van de auto schrapen. 8u30 dus. Ik vertrek. Bol zachtjes 5 meter vooruit. En ineens maak ik de bedenking: "Waar ben ik mee bezig!" Jammer van het kerstfeest en de zwemles. Dat werk moet maar van thuis uit (niet dat dat evident is, maar soit). We spijbelen vandaag. Kwestie van mijn prioriteiten juist te houden. Gezondheid en veiligheid boven alles, toch?

donderdag 17 december 2009

Stille sneeuw

Al gemerkt dat alle klanken anders zijn als er een pak verse sneeuw ligt? En als het stil is, is het veel stiller.

woensdag 16 december 2009

Euh

"Jij bent eerder iemand die het lastig heeft om gewoon kritiekloos te doen wat er wordt gevraagd."
"Euh."
"Begrijp me niet verkeerd: daar is op zich niks mis mee. Zo'n mensen moeten er zijn."
"Euh. Ja, zeker?"
"Het probleem is dat je dat ook doet als je van jezelf iets vraagt. En dan is dat vooral heel vervelend en vermoeiend."
"Euh. Tiens. Dat zou best wel eens kunnen."
Zo ben ik dan toch niet zo'n fijn maatje voor mezelf. Ik denk dat ik 't met mezelf eens moet goedmaken en in het vervolg toch wat volgzamer zijn. Voor mezelf dan. En tegelijk ook wat milder. De rest moet nog maar wat wachten.

dinsdag 8 december 2009

De waan van de dag?

Eventjes bijgelezen bij mijn collega-bloggers. Er is nogal wat getikt de laatste dagen. En dan vergeten waarover ik zelf weer wou schrijven. Waar zijn die grote inzichten in de waan van de dag? Ze komen en gaan. En nu even vooral dat laatste.